Voorgestelde fietsroutes

Hieronder vindt u ons aanbod van fietstochten.

Ontdek Tervuren fietstocht

Tervuren : het Zoniënwoud, zijn park en Arboretum, het Afrikamuseum. Mooier kan het niet zijn. Wij fietsen een 25 km doorheen de natuur en tonen de belangrijkste plaatsen in de gemeente. Een afsluiter met een streekbiertje of hapje zal zeker geapprecieerd worden.


Zoniënwoud fietstocht

Kilometers fietsen in het bos. Hier en daar even stoppen voor een uitleg: beukenkathedralen, vreemde bomen, paddenstoelen, monument overleden boswachters tijdens de oorlogen, ……. Een bezoekje aan het Rode Klooster is altijd de moeite waard.

Vrij vlakke fietsrit van ongeveer 30 km.


Een culinaire fietstocht

Vanuit Tervuren fietsen wij naar Kampenhout. Tervurenaar Geert DECOSTER, wereldkampioen chocolatier, heeft er zijn atelier CENTHO Chocolates bvba. Zijn pralines zijn wereldberoemd en kennen geen grenzen. Export naar China, Japan, USA, enz…

Wij bezoeken het atelier met uitleg en proeven natuurlijk lekkere chocolade pralines.

Fietsafstand : ongeveer 40 km. Vlak traject. De bezoeken zijn steeds tijdens de werkdagen & zaterdagen van 09.30 tot 18.00 uur. Bezoek : minimum 5 euro per persoon. Grote proeverij prijs op aanvraag.


Beelden fietstocht

Fietsen van standbeeld naar standbeeld tussen Brussel en Leuven. We bekijken ze, interpreteren ze en bespreken ze. De fietstocht, ongeveer 30 km, gaat langs stille wegen en kronkelende fietspaden en zoveel mogelijk doorheen de natuur.

Ergens onderweg kan een stop voorzien worden om iets te nuttigen.


Wijngaarden fietstocht

Van Tervuren fietsen wij via de Dode Bemde – een mooi natuurgebied waar wij otters kunnen spotten – naar Oud Heverlee. Daar gaan wij op bezoek bij het wijndomein “Chardonnay Meerdael”. Wij bezoeken het Belgisch wijnbedrijf, kijken over de wijnvelden en proeven de mousserende wijn.

Prijs op aanvraag.

Fietstoer van ongeveer 34 km. Vlak tot golvend.


Fietsen langs oude kerken en kapellekes

Overal in onze streken kom je oude Romaanse of Gotische kerken tegen. Hoe komt dit ? En waar komt de naam “kapel” van ? De gids vertelt het jullie. Wij fietsen door het Dijlelandschap op zoek naar verborgen schatten.

Fietstoer van ongeveer 30 km. Vrij vlak tot golvend.


 Fietsen over de taalgrens

Wij fietsen langs boswegen, landwegen en fietspaden naar het kasteel van Terhulpen, door het Domein Solvay tot aan het meer van Genval. Onderweg bekijken wij een huis van Victor Horta ( buitenkant ).

Fietstocht ongeveer 34 km, soms steile hellingen te beklimmen.

!!!! Uitbreiding mogelijk :

Fietsen naar Waterloo met bezoek van de Leeuw of fietsen naar de Fondation Folon in Ter hulpen met bezoek aan het museum.

Prijs op aanvraag.


Artiestenfietstocht

De oude schilderschool van Tervuren is even gekend als de schilderschool van Sint Maartens-Latem. Maar ook nu zijn er veel hedendaagse kunstenaars die in Tervuren wonen. Op de fiets bezoeken wij een paar kunstateliers en bekijken en bespreken hoe “hun kunst “ tot stand komt. Om een keuze te maken tussen de vele kunstenaars kan u eerst eens de site http://www.art Tervuren.be bezoeken en eventueel kijken wat er tot uw interesse behoort.

Fietstocht van ongeveer 20 km, vlak.


Ontdek de Druivenstreek

Wij vertrekken in Tervuren en fietsen richting Overijse en Hoeilaart. Onderweg bezoeken wij een lokale serrist, proeven onze lekkere druif en doen een bezoekje aan het druivenmuseum. De tocht kan uitgebreid worden met een bezoek aan een serristenwoning met proeverij (extra kosten).


Koninklijke fietstocht

Koning Leopold II, genaamd “ De Bouwer “ heeft in onze streek een zeer grote indruk – lees architecturale gebouwen – achtergelaten. Wij fietsen van centrum Tervuren naar het Afrikamuseum, doen een stukje van de Tervurenlaan naar het Arboretum, door het Zoniënwoud naar Hoeilaart waar wij de Koninklijke Loge aan de renbaan van Groenendaal bekijken. En voor we de terugweg aanvatten, proeven wij een streekbiertje in de b&b Hippo Droom.

Afstand van de fietstocht : ongeveer 35 à 40 km.


Bier fietstocht

Wij fietsen naar een kleine brouwerij “De Kroon” in Neerijse en bezoeken deze. Natuurlijk drinken we nadien een streekbiertje. Als we genoeg tijd hebben stoppen we onderweg nog bij kleine lokale cafés. Onder andere het goedkoopste café van Vlaams Brabant “De Congo” ligt op onze fietsweg.

Fietsafstand : ongeveer 30 km. Vlak traject.


Fietsen naar Leuven

Van Tervuren volgen wij de Voervallei. De kleine rivier ontspringt in het Zoniënwoud en stroomt naar de Dijle in Leuven. Een bezoekje met de fiets in Leuven centrum en terug via de hoogvlakte van Duisburg. Puur genieten.

Vrij vlakke rit  van ongeveer 30 km met hier en daar een stevige klimmer.


Oude hoeve fietstocht

De Vlaamse langshoeve, L-hoeve of vierkante hofstee. Wie heeft daar nog niet van gehoord? We fietsen door Regionaal Landschap Dijleland op zoek naar oude hoeves en bespreken die. En wie weet misschien kunnen we ergens binnen glippen voor een kijkje en een ijsje.

Fietsrit van ongeveer 34 km. Vrij vlak tot golvend.


Fietsen langs de Tervurenlaan naar Brussel

Vertrek in Tervuren. Wij fietsen de Tervurenlaan op richting Brussel tot aan de half-eeuwfeestpaleizen. Onderweg stopt de gids regelmatig, krijgen jullie uitleg over de oorsprong van de Tervurenlaan en bekijken wij onderweg enkele merkwaardige gebouwen.

De fietstocht gaat over een bebost fietspad.

Fietstocht : ongeveer 27 km, licht bergop en licht bergaf, regelmatig stoppen voor oversteekplaatsen.


Coole Streetart fietstocht in Leuven

Je fietst in en rond de stad Leuven van streetart naar streetart.  Uw gids geeft de nodige commentaar bij elk kunstwerk.


Luchthavenfietstocht

Wij fietsen door het Dijleland richting nationale vlieghaven Zaventem en gaan vliegtuigen spotten. De vlieghaven zelf bezoeken wij niet, maar dit kan aangevraagd worden indien gewenst.

Fietsrit van ongeveer 36 km, vlak.


Fietsen en slapen in de Dijlestreek

Op aanvraag kan een volledige fietstocht met logeren in de streek uitgewerkt worden. Je neemt je bagage zelf mee of ze kan door ons gebracht worden naar je volgende hotel/b&b.

De fietsroute kan aangepast worden naar de wens van het aantal kilometers die je wil doen per dag. Onderweg geven wij tips waar het gezellig is om iets te nuttigen of te eten. Via een app krijg je uitleg over wat je onderweg tegenkomt.

Vb : Slapen in Genval en fietsen in de natuur met een roadbook, door de Dijlestreek naar Leuven. Onderweg kom je merkwaardige plekjes tegen. Je krijgt uitleg via een app. Slapen in Leuven. Dag 2 fiets je richting Mechelen. Dag 3 fiets je terug naar Genval.


%d bloggers liken dit: